Accions
Acció 1
Assaig demostratius en parcel·les comercials que permetin l’ús de les tecnologies per part dels agricultors amb l’acompanyament d’experts amb l’objectiu de tenir un ‘feedback’ real.
L’objectiu d’aquesta activitat es posar en funcionament els sistemes de monitoratge d’aigua, planta i sòl de les diferents plataformes a través de contractacions de serveis a empreses externes. L’activitat tindrà lloc en 3 explotacions comercials (fruiters de llavor, os i fruita seca).
Acció 2
Seguiment dels plans de fertilització dels assaigs mitjançant analítiques per part d’experts per tal de quantificar quins son els beneficis reals d’utilitzar aquest tipus de tecnologia enfront a no utilitzar-la.
Es realitzarà el pla de fertilització anual de cada plataforma segons la ‘Guia de la fertilitat dels sòls i la nutrició vegetal en producció integrada (DARP, 2016)’ i la ‘Guía práctica de fertilización racional de los cultivos en España (MAPA, 2007)’. Per la realització d’aquest pla, serà necessari analitzar l’aigua de reg, sòl, solució del sòl i fulla. A més, es tindrà en compte l’evolució dels sensors des de la seva instal·lació (activitat 1) per realitzar un primer aprenentatge amb els tècnics de les diferents plataformes, de quines són les tendències de l’aigua al sòl i els fertilitzants en les condicions de treball habituals del productor.
Acció 3
Seguiment del projecte demostratiu des de diferents plataformes online: Twiter, Instagram i web.
Seguiment del projecte mitjançant diferents plataformes online, tenint en compte les dades en continu dels sensors i interactuant amb el cultiu ajustant reg, post-reg i concentracions de nutrients en funció de les observacions realitzades d’acord amb el pla de fertilització establert.
Aquest seguiment, anirà acompanyat d’analítiques de fulla i saba en moments decisius en la fenologia dels diferents cultius. A més, es realitzaran vols tèrmics i multiespectrals puntuals, durant el transcurs de la campanya, que permetran tenir una visió general, a nivell de parcel·la, de l’estat hídric i vigor dels diferents cultius.
Acció 4
Realització de jornades per tal d’implicar al sector e el projecte i donar a conèixer les diferents tecnologies que hi han en el marcat.
Durant el transcurs de l’activitat es realitzaran tres jornades divulgatives, una durant el primer trimestre del 2023 amb l’objectiu de donar a conèixer al sector el projecte. Durant el novembre del 2023 es farà un altra jornada de seguiment del projecte (activitats 2 i 3) i al març del 2024 es farà una última jornada demostrativa i divulgativa del projecte. A més, totes les activitats es podran seguir a través del propi Instagram, Twitter i web del projecte, així com de l’IRTA, on s’anirà explicant l’evolució del mateix.
Acció 5
Elaboració d’una guia de bones pràctiques de fertirrigació.